Velkommen til valget

Så kunne det næsten heller ikke trækkes længere. I de seneste måneder har dansk politik været fuldstændig domineret af spin og valgkampsrygter. Men nu er det her altså. Udskrevet i dag og fastsat til afholdelse torsdag den 18. juni.

Helle Thorning forsøger at fremstille valget som et spørgsmål om velfærd eller skattelettelser. Gid det var så vel. Realiteten er, at regeringens eget valgudspil hverken ruller skatterabatterne til de rigeste tilbage eller sikrer meget velfærd.

39 milliarder er selvfølgelig mange penge sidst på måneden. Men set i forhold til det samlede statsbudget og fordelt over 4 år, så er beløbet ret beskedent. Faktisk så beskedent, at Socialdemokraterne ikke afsætter en eneste krone til at forbedre det dagpengesystem, som allerede har kastet over 50.000 mennesker ud af dagpengeretten.

Derudover er det et spørgsmål om tillid. Op til sidste valg gik Socialdemokratiet og SF også til valg på forbedret velfærd. Men  realiteterne blev nogle andre: flere skatterabatter til de rigeste, nedsat selskabsskat, udsalg af DONG til amerikanske finansspekulanter, dårligere forhold for kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister, angreb på skolelærerne og så videre. Alt for ofte valgte regeringen at samarbejde med blå blok i stedet for at bruge sit flertal med Enhedslisten. Resultatet er blevet derefter.

Men hvad er så alternativet. Er det Lars Løkke, som går til valg på kravet om en ny regering? Svaret er klart NEJ. På alle de områder, hvor Helle Thorning er gået i den forkerte retning, vil Lars Løkke gå længere. Og på de punkter, hvor Helle Thorning har taget små skridt i den rigtige retning, har Lars Løkke været imod.

Derfor har vi ikke brug for en ny regering med Lars Løkke som statsminister. Det, vi har brug for, er en ny politik. En politik, som både bryder med, hvad Helle Thorning har stået for og hvad Lars Løkke står for.

Derfor går jeg til valg på en styrkelse af Enhedslisten. Kun en styrket Enhedsliste kan trække Danmark i en mere grøn og solidarisk retning – og sige fra med større styrke, hvis Thorning & Løkke efter valget igen forener sig om at føre blå politik.

Jeg opfordrer alle, som ønsker en sådan udvikling til at gå med i valgkampen for at styrke Enhedslisten. Og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at sikre Enhedslisten et stærkt mandat fra Københavns Omegn og Gladsaxe- kredsen, hvor jeg er opstillet.

De bedste ønsker om en god valgkamp!

Gladsaxe, den 27. maj 2015

/Søren